Menu

De kloosters die de regel van Sint Benedictus volgden, waren aanvankelijk autonoom en stonden niet onder toezicht van buitenaf. De lessen die in de kloosters besproken zijn, zijn gemakkelijk toepasbaar op het dagelijkse leven. Dit omdat Benedictijnse spiritualiteit down to earth is. In deze blog een aantal principes uit het Benedictijns uitgelicht in relevantie tot Social Media. 

Orde en schoonheid
Mooie dingen werken aanstekelijk. Dat geldt ook voor je Social Media accounts. Zijn deze voorzien van volledige en duidelijke informatie? Zijn de accounts netjes verzorgd opgemaakt? Hebben ze allen dezelfde geordende uitstraling naar buiten toe? Dat is wat je doelgroep aanspreekt. Loop je accounts allemaal na en kijk of ze orde en schoonheid uitstralen. Vraag mensen om je heen of ze jouw Socials aantrekkelijk vinden. Zorg voor aanstekelijkheid! 

Opletten en de zaken in orde krijgen
"To attend and get things right"- Opletten en de zaken in orde krijgen. In een notendop het beginsel van een goed leven, samengevat door filosofe Iris Murdoch. Bij opletten in relevantie tot Social Media is webcare cruciaal. Monitoren wat er wordt gezegd over jouw bedrijf. Reageer je daar vlot op? Speel kort op de bal en je eerste winst is binnen. Zorg dat je inzicht & overzicht hebt, zodat je de zaken op orde hebt én houdt. 

Vallen en opstaan
Bij Benedictus is er maar één niveau: het beginnersniveau. Er is één langzaam tempo: dat van dag naar dag. Je mag altijd opnieuw beginnen. Beginnen met een kleine stap en weer doorgaan. Fouten maken hoort erbij. Zo ook op Social Media. Niet iedereen is tevreden over je organisatie of over jou als persoon. Dat kan gezegd worden en dat gebeurt zonder drempels op Social Media. Opletten en de zaken in orde krijgen helpt je daarbij. Meer dan je best kun je niet doen. Toon lef en ga ervoor. Lukt het even niet? Probeer het dan op een ander moment gewoon weer. "Degene die valt en weer opstaat, is zoveel sterker dan iemand die nooit gevallen is..." 

Aandachtig luisteren om tot resultaat te komen
Wat vertel je op Social Media? Wat je verkoopt? Wat je in de aanbieding hebt? Waarvoor men bij jou aan het beste adres is? Is dat wel wat je doelgroep wil horen? Waar liggen hun behoeftes? Ook dit is iets wat je laagdrempelig kunt vragen. Luister aandachtig en geef daarna pas respons. We zijn geneigd om het gesprek over te nemen, maar dan kom je niet tot het resultaat wat je wil hebben. Namelijk; wat wil mijn doelgroep nou echt terug zien over mij? Waarmee kan ik ze van dienst zijn? "Wanneer luisteren om te reageren, overgaat in luisteren om te begrijpen, ontstaat er echt contact".

In deze blog een aantal principes uit het Benedictijns uitgelicht in relevantie tot Social Media.