Menu

Twitter heeft het aantal tekens voor tweets verdubbeld van 140 naar 280 tekens.

Na een testperiode met een kleine groep gebruikers is gebleken dat Twitteraars de extra tekens alleen inzetten wanneer dat echt nodig is. Met andere woorden het is van toegevoegde waarde voor de lezers van de tweets. Door het beperkte gebruik van het maximaal aantal tekens, komen tijdlijnen niet vol met lange tweets.

Uit de pilot bleek dat Twitteraars die hun tweets langer maakten meer interactie kregen in de vorm van likes, RT en @mentions). De gebruikers konden zich beter uitdrukken op het platform en brachten er meer tijd door.

De pilot heeft Twitter de doorslag gegeven om de verdubbeling van het aantal tekens wereldwijd door te voeren (behalve in China, Japan en Noord- en Zuid-Korea).

Het voordeel voor de Twitteraars zelf is dat zij sneller een tweet kunnen plaatsen, omdat er minder gepuzzel nodig is met een beperkter aantal tekens.

Ik ben benieuwd wat over enkele maanden uit de data komt: Tweeten we minder of meer? We kunnen meer kwijt in een Tweet en dat scheelt Tweets over hetzelfde onderwerp. De vervolgtweets (1/2) en (2/2) zullen uit het Twitter-landschap verdwijnen... 

Twitter heeft het aantal tekens voor tweets verdubbeld van 140 naar 280 tekens.