Menu

Er zijn volop panden te huur. Als (startende) ondernemer zie je de ruimte (naast een webshop) wel gevuld met jouw aanbod, maar staat de ruimte wel in een geschikte regio voor jouw bedrijf? Zijn er voldoende afnemers te vinden en hoe staat het met de concurrentie? Verken jouw voorkeurslocatie met de locatiescan!

Wat is de locatiescan?
De locatiescan is opgezet door de Kvk en het CBS en bevat daarmee betrouwbare informatie. Met de scan kom je er in hoofdlijnen achter of de locatie die je voor ogen hebt voldoende marktpotentieel biedt. Daarnaast wordt de concurrentie in kaart gebracht. Kortom waardevolle input voor jouw businessplan, de bedrijfskansen en omzetverwachting! Let op: De scan is beschikbaar voor bedrijven die zich richten op de consument.

Hoe werkt het?
- Ga naar www.locatiescan.info.
- Kies jouw branche en de gewenste locatie.
- Er wordt een rapportage gegenereerd en naar je e-mailadres gestuurd.

Hoe ziet het resultaat eruit?
De rapportage beslaat een aantal pagina's met de belangrijkste gegevens over de vestigingsplaats, de bevolking (bevolkingsontwikkeling, leeftijdsopbouw, inkomen, huishoudenssamenstelling, herkomstgebieden) en informatie over de concurrentie, zoals het aantal starters en stoppers. Doordat er met data van meerdere jaren wordt gewerkt, zijn er trends te signaleren.

Bekijk hier een voorbeeldrapportage.

Kosten 
Tot 1 mei zijn de scans gratis, daarna kost een scan 10 euro. Om het bedrag hoef je het niet te laten. Je krijgt er een schat aan informatie voor terug!

 

Verken jouw voorkeurslocatie met de locatiescan!