Menu

Oorspronkelijk waren sociale media niet gemaakt om te adverteren. Door het grote bereik is dit verdienmodel in opkomst. 

Hieronder de grote netwerken en hun mogelijkheden.

Facebook
Facebook geeft de meeste advertentiemogelijkheden. Dit vooral met betrekking tot het targetten van je doelgroep. Dit kan je heel specifiek aangeven, waardoor je advertentiekosten laag kunnen zijn en heel gericht. De doelen voor het adverteren op Facebook kunnen zijn: meer likes, forwarding naar je website, bekendheid voor je diensten en bedrijf en bereik van je online  campagne vergroten.

LinkedIn
Adverteren op LinkedIn is effectief voor een B2B organisatie of voor het uitzetten van een vacature.

Twitter
Via Twitter adverteren is onlangs mogelijk geworden voor alle bedrijven met een Twitteraccount. Voorheen waren er eisen aan je Twitteraccount verbonden als minimum aantal volgers en advertentiebudget, maar dit is verleden tijd.
Twitter geeft diverse opties om te adverteren: 

- Uitgelichte accounts: Via deze advertentie word je Twitteraccount uitgelicht bij potentiële klanten bij de “who to follow” sectie in Twitter.
- Uitgelichte Tweets: Je eigen tweets worden uitgelicht aan de personen die je momenteel nog niet volgen of juist wel volgen. Zo wordt de interesse gewekt voor je Twitteraccount en neemt het aantal volgers toe. 
- Uitgelichte trends: Door middel van deze optie wordt een bedrijf of merk 24 uur lang geplaatst in de “trending topic” sectie van Twitter. Qua budget dien je rekening te houden met €5.000 voor 24 uur.

Voor de keuze van het advertentieplatform geldt dat het succes staat of valt met de aanwezigheid van de doelgroep op het platform!

Oorspronkelijk waren sociale media niet gemaakt om te adverteren. Door het grote bereik is dit verdienmodel in opkomst.