Menu

Wat is het?
Snapchat is een app voor je smartphone waarmee je foto’s en video’s van het hier en nu kan versturen naar je contacten. De bestanden zijn maar enkele seconde te zien. Daarna is het bestand weg. Terugkijken is mogelijk tegen betaling. Een groot verschil met Whatsapp.

Het tijdelijke karakter staat centraal. Versturen, ontvangen en daarna verdwenen. Momenten delen. Als iemand een screenshot maakt, krijgt degene die de content deelt, daar een melding van. Geen verrassingen achteraf, transparante communicatie.

Doelgroep
De app is populair bij jongeren. Dit in de leeftijd van 13 t/m 25 jaar. Nog een gegeven is dat 70% van de gebruikers vrouw is. Zij nemen de tijd om een bestand op te leuken en laten hun creativiteit er op los.

Adverteren
Snapchat is recentelijk begonnen met het tonen van advertenties. Snapchat wil hoofdzakelijk premiumadverteerders aan zich binden die dan ook forse bedragen moeten neertellen. > 750.000 dollar per dag voor een advertentie in de Snapchat app.

Snapchat heeft inmiddels tientallen miljoenen bezoekers en het bereik is dan ook enorm. Hoofdoel van deze bezoekers is ontspanning en interactie met anderen. Snapchat is in Nederland een van de snelst groeiende sociale media platformen. In Nederland kent Snapchat > 1 miljoen gebruikers. Waarvan een kleine helft hiervan de app dagelijks gebruikt.

Adverteren kan nog niet voor bedrijven buiten de VS, maar dat zal vast niet lang meer duren. Snapchat is voor bedrijven in te zetten voor branding en storytelling. Denk aan een kijkje achter de schermen, sneak-previews, productintroducties, meedenken met innovaties... mogelijkheden genoeg.

Zelf alvast experimenteren met Snapchat is altijd goed. "Learning by doing!". Voor de 25+ mensen onder ons is dat best even een kunst. Vooral veel swipen en klikken. Dan kom je vanzelf alle opties tegen :-)

Tip: Kies bij het aanmaken van een account gelijk een goed vindbare naam. Denk aan de nickname die je al gebruikt of je voor- en achternaam. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt, kan je alleen nog maar je gebruikersnaam aanpassen. Dit is de naam die iedereen kan zien.

Snapchat is een app voor je smartphone waarmee je foto’s en video’s van het hier en nu kan versturen naar je contacten.