Menu

Sinds het ontstaan van social media zijn er grote ontwikkelingen geweest. Voor bedrijven brengt dit grote gevolgen met zich mee. Er is een communicatiekanaal bijgekomen en deze is in te zetten voor veel doeleinden. Deze blog gaat in op een aantal belangrijke toepassingsgebieden.

Marketing
De toepassingen van social media binnen de marketing zijn niet meer weg te denken. Social media worden steeds vaker ingezet. Men ziet de mogelijkheden en benut ze. Vooral de lage kosten is voor startende ondernemers een reden om vooral in het begin gebruik te maken van het bereik van sociale media. De inzet van de platformen en de daarbij behorende strategie vraagt de nodige tijdsinvestering, maar geen groot budget. Door deze voordelen heeft sociale media zakelijk een grote sprong gemaakt.

Klachtenmanagement
Klachten over een bedrijf worden al snel op sociale media gedeeld. Het is van belang hier een beleid omheen te vormen om zo met structuur een klacht af te handelen. Door gebruik te maken van een monitoring dashboard, is het mogelijk om zoektermen in te stellen op je bedrijfsnaam waardoor je snel kan inspringen op een klacht. Vaak wordt de klacht via een DM (Direct Message) of privé bericht verder afgehandeld, zodat er geen openbare discussie gaat ontstaan. Grote bedrijven werken zelfs met webcare teams, denk aan een KLM. Webcare goed inzetten kan veel positieve gevolgen hebben voor bedrijven en leuke reacties oproepen.

Werving & selectie
Organisaties die social media als wervingskanaal gebruiken, besteden hier wekelijks meer dan 8 uur tijd aan. De respons op werving via sociale media is bijzonder snel; de meeste kandidaten reageren binnen 24 uur. Deze bevindingen komen voort uit het social recruitment survey 2014, een doorlopend online benchmarkonderzoek waaraan tot nu toe 180 respondenten van merendeels grote ondernemingen in Europa en andere delen van de wereld deelnemen.

Het onderzoek leert dat niet alleen grote ondernemingen social media gebruiken als wervingskanaal. Ook kleine(re) organisaties gebruiken deze media. En met succes. Organisaties die meer dan acht uur per week investeren in de werving via social media boeken hiermee meer resultaat dan met andere wervingskanalen. Facebook wordt het meest gebruikt (85 procent), op de voet gevolgd door LinkedIn (80 procent), Twitter (80 procent) en YouTube (65 procent). De ondernemingen gebruiken deze media overigens niet alleen voor werving. Employer branding en het communiceren met doelgroepen is ten minste zo belangrijk. Bron: www.hrpraktijk.nl.

Sinds het ontstaan van social media zijn er grote ontwikkelingen geweest.