Menu

Als je actief bent op alleen de Nederlandse markt, volstaat een .nl domeinextensie voor je website. Wanneer je besluit om ook buiten de grenzen te treden, is een internationale domeinextensie aan te raden.

Maar welke moet je kiezen?
De ervaring leert dat de gemiddelde internetbezoeker ervan uitgaat dat een website eindigt op .nl of .com.

Een andere extensie kan voor wantrouwen zorgen en daarmee de CTR in de zoekresultaten negatief beïnvloeden. In uitingen is daarom een .world domein of .org domein of nog een voorbeeld .amsterdam domein slecht te gebruiken.

Denk aan de url die je zet op visitekaartjes, een advertentie noem maar op. Als je de extensie uit moet leggen, klopt er iets niet. Het advies is om te gaan voor een .com domein. Wel is het verstandig om de andere extensies vast te leggen. Zodat er niet iemand anders mee vandoor gaat.

Naast .net, is .online en .eu een populaire internationale extensie.

Mocht je je gaan richten op de Belgische markt ga dan voor .be. Plannen om Duitsland te veroveren? Ga dan voor .de!

SEO
De vindbaarheid van je website is afhankelijk van een aantal factoren. Unieke & wisselende content is het belangrijkst. Investeer daar vooral in!

De domeinextensie heeft nagenoeg geen invloed. Wel is het verstandig aansluiting te zoeken bij je doelgroep. Dit draagt bij aan de vindbaarheid van je website.
Let op: Zoals ik al eerder aangaf kan een andere extensie zorgen voor wantrouwen en daarmee het doorklikratio in de zoekresultaten naar beneden halen.

Kortom genoeg te overwegen. Bezint, eer gij begint. Denk goed na wat je achterliggende doel is, alvorens je de extensie kiest, waarmee je internationaal gaat!

Ga voor een .com extensie!