Menu

In de Business-to-Business (bedrijven die zaken doen met bedrijven) is de inzet van sociale media niet weg te denken.

Het wordt ingezet als extra communicatiekanaal, naast het persoonlijke contact met relaties.

Ik krijg vaak de vraag van bedrijven, op welke sociale netwerken zij actief dienen te zijn. In de Nederlandse markt adviseer ik om aanwezig te zijn als bedrijf op de volgende sociale media:

1. LinkedIn - Op LinkedIn zijn de medewerkers van je bedrijf je ambassadeurs. Zij kunnen eenvoudig de updates delen die jij op de bedrijfspagina zet. Verder werk je er als ondernemer aan je eigen netwerk door bijv. te participeren in groepen.
2. Twitter - Met meer dan 2,2 miljoen actieve gebruikers in Nederland blijft Twitter een prachtig medium. Deel je nieuwsitems met een pakkende tweet en link naar je website.
3. Facebook - Facebook wordt door veel mensen gezien als hun persoonlijke (privé) pagina. Wel zie je dat mensen bedrijfspagina`s op Facebook gaan liken, om zo updates van het bedrijf te krijgen, waar ze bijv. een connectie mee hebben vanuit hun werkgever.
4. YouTube - Dit kanaal is uitermate geschikt om bedrijfsfilmpjes op te plaatsen en deze te embedden in je eigen website. YouTube is een belangrijke zoekmachine.
5. Google Plus - Het aanmaken van een Google Plus pagina draagt bij aan je vindbaarheid (SEO) als bedrijf. Als je toch nieuws aan het verspreiden bent, zet deze dan ook even op je Google Plus pagina.
6. Whatsapp - Dit is een sociaal kanaal, waar je warme contacten prima mee kan onderhouden. Natuurlijk moet de situatie en de relatie zich ervoor lenen.

Onlangs vroeg DeOndernemer.nl aan ondernemers in Nederland welk platform zij het meest gebruiken als ondernemer. Het antwoord is te vinden in onderstaande afbeelding.

 (Tip: Lees ook mijn andere praktische blogs over de verschillende sociale media netwerken)

In de Business-to-Business (bedrijven die zakendoen met bedrijven) is de inzet van sociale media niet weg te denken.