Menu

Bij bedrijven ontstaat de wens om doelgroepen te voorzien van relevante informatie op het moment dat het deze persoon het beste past of de beste situatie zich voordoet voor de betreffende informatie.

Om dit gestructureerd en procesmatig te doen is er software nodig. 

Als we dit uitsplitsen kom je uit op diverse onderdelen die geautomatiseerd moeten worden, namelijk:

1. Doelgroepdata ofwel een CRM systeem. Denk aan Microsoft Dynamics CRM of AFAS.
2. Verzendprogramma waarin de relevante informatie komt te staan in de vorm van bijv. een campagne. Denk aan MailPlus of een nieuwsbriefmodule die gekoppeld is aan je CMS.
3. Het converteren van suspects naar uiteindelijke klanten, ofwel de klantreis.
4. Doorlopend meten en analyseren van het gehele proces.

Er is een ruim aanbod aan software. Belangrijk is om de vraag te stellen wat de ambities zijn. Wil je doelgroepen nieuwsbrieven versturen en houdt het daarmee op? (Stap 1 & 2) Of wil je de hele klantreis digitaliseren en monitoren? (Stap 3 & 4)

Is het eerste voldoende? Dan is een verzendprogramma als MailPlus prima geschikt. Dit in combinatie met een CRM. Je zet dan in op het verzenden. Wil je data gaan verrijken en contacten warm maken voor sales dan is een marketing automation tool de oplossing. Met marketing automation integreer je middelen als website, sociale media, apps, e-mail, telefonie en CRM. Je gaat dus echt stappen verder. Goed is om te bepalen hoever je wilt gaan en welke software daarbij aansluit.

De keuze tussen een CRM + verzend-engine en een marketing automation systeem is bepalend voor je lange termijn marketinginzet. De toepassing verschilt wezenlijk van elkaar!

De juiste content bij de juiste persoon op het juiste moment!