Menu

Ben je op zoek naar mooie afbeeldingen om in je media te gebruiken? Ga dan niet op Google zoeken. Inspiratie op doen mag wel natuurlijk, maar de beelden die daar zijn te vinden zijn zelden rechtenvrij. Dit wil zeggen dat het verboden is om een foto op je media te gebruiken.

Doe je het toch dan loop je kans op een vervelend proces. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om aan mooie beelden te komen.

Zo zijn er een aantal websites die gratis beelden aanbieden. De kwaliteit is top, dus maak er gebruik van. Scheelt toch weer enkele tientallen euro`s voor stockfoto`s!
Onderstaand een rijtje met de vijf websites die ik heb geselecteerd voor jou :-)

1. Pixabay - Veel keuze. Her en der staat een stockfoto. Deze zijn tegen betaling te downloaden. Alle andere afbeeldingen en video's zijn vrijgesteld van copyrights. Je mag ze downloaden, aanpassen, verspreiden en gebruiken waarvoor je maar wil, zelfs in commerciële toepassingen. Geen bronvermelding nodig.
2. Unsplash - Elke 10 dagen komen er 10 nieuwe foto`s bij die je vrij mag gebruiken.
3. New Old Stock - Een stapje terug in de tijd. Deze historische beelden kunnen heel passend zijn in een bepaalde situatie. Vrij van copyright. Komen uit publieke archieven.
4. Picjumbo - Categorieën als dieren, eten, natuur en mensen. Staan prachtige beelden tussen, die je vrij mag gebruiken in je commerciële en persoonlijke uitingen. 
5. Gratisography - Mooi overzicht op één pagina, scrollt prettig. Wekelijks nieuwe foto`s. Allemaal van hoge resolutie en gemaakt door een aardige fotograaf die ze vrij beschikbaar maakt. Een donatie naar hem / haar overmaken ben je uiteraard vrij in.

Note: De beelden mag je gratis downloaden voor persoonlijk & commercieel gebruik. Let wel op de voorwaarden. Het kan verplicht zijn om de bron van de foto te vermelden met een link naar de fotograaf.

Ben je op zoek naar mooie afbeeldingen om in je media te gebruiken? Vijf websites voor jou geselecteerd! :-)