Menu

Begin dit jaar schreef ik een blog met de titel: "Start met bloggen!" 

Graag geef ik daar een visuele opvolging aan in de vorm van vlogs. Vlogs zijn videoblogs. Een fenomeen die snel in populariteit stijgt.

Een blog bevat een tekst met soms een bijpassend beeld erbij. In een vlog presenteer je jezelf in een korte video. Deze maak je in mum van tijd met je smartphone of tablet.

Als je vloggen inzet voor je bedrijf / B2B communicatie, is het belangrijk dat de video kwalitatief goed is. Gebruik hiervoor professionele filmapparatuur. Werk met een vaste opstelling, zodat de drempel voor het maken van vlogs laag is.

Waarom vloggen?
Nieuwe vorm van communiceren met je doelgroep.
- Beeld zegt meer dan 1000 woorden.
- Het maakt je blog persoonlijk. De drempel van contact opnemen wordt heel laag gelegd.  

De praktijk
Dat vloggen interessant is om in te zetten in je marketingmix, blijkt wel uit praktijkvoorbeelden. Zo zoekt Wehkamp.nl next style vloggers. Met de campagne krijgen zij de nodige aandacht voor hun assortiment. De vloggers zorgen voor videocontent waarbij zij een miljoenenpubliek inspireren en voorzien van tips en adviezen op het gebied van lifestyle. De video’s zijn niet alleen op de website van het warenhuis te zien, maar worden ook verspreid via de kanalen op de sociale media van deze vloggers. Een win / win situatie!

Wordt beroemd!
Wie zijn nou de beroemdste vloggers? Bekijk ze hier!

Wanneer start jij met een digitaal dagboek?