Menu

Het is leuk om te weten wat de bezoekersaantallen van je website zijn. Dit kan je realtime inzien via Google Analytics. Meten is weten!

Naast het aantal bezoekers kan je bekijken waar bezoekers vandaan komen, welke apparaten ze gebruiken, hoe ze op je website komen, hoe lang ze er blijven en welke artikelen het meest worden gelezen.

Belangrijke informatie waarmee je je website verder kan ontwikkelen en optimaliseren!

Groei van het aantal bezoekers
Na verloop van tijd groeit het aantal websitebezoekers en daar wil je natuurlijk graag wat mee doen. Dit kan door de IP-adressen te achterhalen. Een IP-adres, staat voor Internet Protocol. Elk apparaat die is aangesloten op het internet heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere apparaten op het internet. Zie dit als telefoonnummers. Om het mogelijk te maken dat apparaten elkaar kunnen vinden en identificeren, hebben zij een eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP-adressen.  Door een IP-adres weet je welke netwerken er op je website zijn geweest. Bedrijven werken met eigen netwerken, consumenten gebruiken netwerken van partijen als Ziggo en KPN.

Consumenten
Consumenten zijn daarom niet op individueel niveau na te gaan. Als je je op bedrijven richt (B2B) is het zeker interessant om te bekijken welke bedrijven interesse hebben in je producten en diensten. Welke bedrijven komen regelmatig terug? Deze groep kan je (laten) bellen en zo kijken of er interesse is in je dienstverlening! Zo ben je bezig met e-commerce en gaat je website ook echt wat opleveren.

Google Analytics
De IP-adressen zijn te vinden in Google Analytics. Log daarvoor in, klik je websiteprofiel aan, kies voor Doelgroep => Technologie => Netwerk. Daar staan alle serviceproviders. Wanneer een bedrijf een eigen serviceprovider heeft, zie je dat staan. Dit is meestal de bedrijfsnaam. Zo kan je eenvoudig achter de website en de contactgegevens komen.  

Contact opnemen
Let op dat als je contact gaat opnemen, je dit goed voorbereid doet! Verdiep je in het bedrijf die je gaat bellen, ga na wat de toegevoegde waarde is van je diensten voor het bedrijf. Bel niet zomaar, want dan is het een kort telefoontje...

Lees het IP-adres uit!