Menu

Google valt nu onder Alphabet, een nieuw moederbedrijf voor de zoekmachine. Alleen een simpele naamsverandering?

Wat is Alphabet?
Larry Page - de oprichter van Google - geeft aan dat Alphabet een verzameling van bedrijven is. Een moederbedrijf zoals er zovelen zijn, waarbij de merken centraal staan. De grootste is uiteraard Google. Google gaat verder als zoekmachine an sich. Onder Alphabet vallen nu de bedrijven die ver van webactiviteiten afstonden. Deze vallen nu onder Alphabet in plaats van onder Google.

Logisch?
Het is interessant om de historie van andere grote bedrijven is in te duiken. Denk aan een Microsoft of IBM. Of vlakbij huis, een KPN. Als een bedrijf zich niet aanpast aan de veranderende omstandigheden klopt je businessmodel niet meer en ga je het niet redden op lange termijn. Zoals Charles Darwin zo mooi heeft gezegd: "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

De bedrijven die vallen onder Alphabet kunnen nieuwe PMC`s opzetten, daarbij risico's nemen en nieuwe markten ontdekken. Vallen en opstaan, waarbij het succesvolle Google geen last krijgt van mogelijke schade, maar zich kan blijven concentreren op de core business. 

En jij als Google gebruiker dan?
Maak je dagelijks gebruik van Google? Dat kan je gewoon blijven doen op het vertrouwde domein www.google.nl

Heb je Google aandelen?
Altijd leuk die aandelen in internetbedrijven, want daar gebeurt nog eens wat. In dit geval ook. Door de naamsverandering worden de aandelen van Google één op één vervangen door aandelen van Alphabet. In het laatste kwartaal van 2015 worden de financiële resultaten van Google gescheiden getoond met die van de andere onderdelen van het concern. Zo krijg je als belegger meer en beter inzicht op de resultaten van elk onderdeel van Alphabet. 

We volgen de ontwikkelingen!

Bekijk vooral ook dit filmpje: What the heck is Alphabet?

Google valt nu onder Alphabet, een nieuw moederbedrijf voor de zoekmachine. Alleen een simpele naamsverandering?