Menu

Vaak krijg ik de vraag: "Hoe kom ik aan klanten?"

Mijn antwoord is: Laat zien dat je er bent en een behoefte vervult.

Veel ondernemers zijn bescheiden in het laten zien wat ze kunnen. Zonde, want het tonen van je kennis en vaardigheden levert werk op!

Door te laten zien dat je toegevoegde waarde kan leveren en goed werk verricht krijgen mogelijke klanten vertrouwen in je bedrijf.

Klanten zoeken bevestiging voor de keuze van hun leverancier. Dit moeten ze online vinden op je website en sociale media. (Offline buiten beschouwing gelaten)
Hoe kan je nou indruk maken online? Door te imponeren op de juiste manier! 

Dit door te het delen van: KENNIS

Laat zien dat je ergens veel verstand van hebt, meer dan je concurrentie. 

Dit kan je eenvoudig doen door er blogs over te gaan schrijven. Schrijf korte blogs van twee of drie alinea`s en trigger de lezer om meer contact op te nemen.
Laat zien dat je ergens alles van weet. Dat de lezer zijn behoefte via jou kan laten vervullen. Jij bent de expert, de vaktechneut, de professional! Imponeer met je kennis, dat mag en dat geeft onderscheid!

Daar mag je trots op zijn. Geen borstklopperij, maar toon wat je weet, voor de echte opdracht is er meer kennis nodig en worden je diensten (vanzelf) gevraagd. 
Ben niet bang om teveel kennis weg te geven. Als je daarvoor wel bang bent, Google dan eens en een wereld aan kennis gaat voor je open. M.a.w. de mogelijke klanten gaan de kennis elders halen.

De blogs die je publiceert op je website, zet je ook op je sociale media. Zorg dat je website & sociale media met elkaar in wisselwerking staan. Zo vergroot je je bereik aanzienlijk. 

Het tonen van je kennis en vaardigheden levert je werk op.