Menu

Facebook is hot en blijft voorlopig hot. Dat is al snel te zien aan de maandelijkse zoekopdrachten die worden weergegeven in Google Trends.

Als individu heb je, als je Facebook gebruikt, een persoonlijk account. Hiermee geef je jezelf een online identiteit. Vrienden voegen jou toe en andersom. Op je account plaats je updates die vaak persoonlijke informatie bevatten.

Als bedrijf wil je ook online zichtbaar zijn. Dit om je aan de buitenwereld te laten zien en te vertellen wat je in huis hebt en voor anderen kan betekenen. De insteek is anders dan een persoonlijke pagina.

Facebook heeft hiervoor dan ook een passende oplossing bedacht in de vorm van een zakelijke pagina.
Je maakt deze aan vanuit je persoonlijke account. Kies in het menu voor pagina aanmaken. Vervolgens kies je voor een lokaal bedrijf (retail) of organisatie pagina.

Wanneer kies je voor een lokaal bedrijf en wanneer voor een organisatie pagina? Als je een lokaal bedrijf bent, staat deze op één locatie, waar mensen fysiek naartoe gaan. Bijvoorbeeld een kledingzaak, een restaurant of bioscoop.

Als je bedrijf geen klanten ontvangt in een fysieke locatie, of als je bedrijf meerdere locaties heeft, kies je voor een organisatie pagina. Denk aan een accountantskantoor, bank of webshop.
Doorloop de stappen en vul zo de eerste informatie in over je bedrijf. Ook krijg je de mogelijkheid een eigen Facebook url aan te maken. Dat is handig voor de vindbaarheid voor jouw bedrijfspagina op Facebook. Kies hiervoor de naam van je bedrijf.

Als je de stappen doorlopen hebt en de informatie over het bedrijf, de profielfoto en achtergrondfoto hebt ingevuld, kan je je persoonlijke relaties uitnodigen om de zakelijke Facebook pagina te liken.
Ook kan de url van de zakelijke Facebook pagina op de website vermeld worden en in andere communicatie uitingen. Zo maak je bekend dat het bedrijf op Facebook te vinden is.

Bekijk eens de Facebook pagina van SocialSanne: https://www.facebook.com/SocialSanne

Facebook is hot en blijft voorlopig hot. Dat is al snel te zien aan de maandelijkse zoekopdrachten die worden weergegeven in Google Trends.