Menu

Vanuit een gestructureerde wereld bekijken we hoe we met ongestructureerde data om kunnen gaan. De data die we in ons bezit hebben is waardevol. Als basis dan. We moeten er ook nog wat uit zien te halen. Met alleen een berg data kan je niet veel.

Big Data
Even terug. Er wordt gesproken van big data wanneer er wordt gewerkt met een of meer datasets die te groot zijn om met reguliere databasemanagementsystemen onderhouden te worden. De definitie van big data is niet altijd duidelijk. Volgens Gartner gaat het in elk geval om drie factoren: de hoeveelheid data, de snelheid waarmee de data binnenkomen en opgevraagd worden, en de diversiteit van de data. Daarnaast speelt ook de mogelijkheid tot statistische analyse een belangrijke rol. (Bron: Wikipedia.org)

Big Social Data
Van Big Social Data is geen omschrijving opgenomen op Wikipedia. De vertaling hiervan is dat je de data gaat analyseren vanuit sociale media. De data ligt vast en is verzameld in en via de sociale media platformen. Je wil dit benutten en gaat daarom met deze interessante data aan de slag.

Samengevat gaat het bij Big Social Data dus om de sociale-netwerkactiviteit van onze klanten. Het analyseren van deze activiteit geeft bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen:

  • Op welke sociale platformen zijn mijn klanten actief?
  • Hoe actief zijn mijn klanten daar?
  • Wat voor rol nemen mijn klanten in op sociale media platformen?
  • Waar liggen de interesses en behoeftes?
  • Welke sociale media accounts volgen / liken mijn klanten?

Het antwoord op deze vragen geeft nieuwe inzichten aan het gedrag van klanten. Dit geeft richting aan het marketingbeleid en de campagnes. Gebruik de informatie vooral als "trial and error"! Kijk er bijvoorbeeld is zo naar:

  • Zijn je klanten actief op Twitter? Volg je al deze klanten al? Bekijk je wat ze RT-en? Deel je dit soort content ook met ze? Organiseer is een (win)actie! Doen er veel klanten mee? Ligt daar hun interesse of is er geen animo voor?
  • Wat doen je klanten op Facebook? Liken ze je bedrijf of gebruiken zij Facebook alleen persoonlijk? Wat willen ze aan updates zien van jou op Facebook? Zet eens een Poll uit om daarachter te komen!
  • Je bedrijfspagina op LinkedIn kent de nodige volgers. Deze volgers voorzie je regelmatig van een update. Maar wat zijn daarvan de weergaven, klikken en interacties. Kortom is er wel engagement? Of moet je LinkedIn anders gaan inzetten?

Het analyseren van de sociale-netwerkactiviteit van je klanten is de moeite waard! Neem er de tijd voor. Zeker weten dat dit veel nieuwe inzichten & inspiratie geeft voor je komende (marketing)acties!

Vanuit een gestructureerde wereld bekijken we hoe we met ongestructureerde data om kunnen gaan.