Menu

Een factuur wordt niet met blijdschap ontvangen. Dat is wel bekend.

Het is daarom belangrijk om de factuur in één keer goed te versturen. D.w.z. dat deze voldoet aan de regels voor de factuurvereisten. Zo moet iedere factuur een uniek volgnummer hebben en een omschrijving van de goederen of diensten die zijn geleverd. Dit zijn de "formele" kanten van de factuur.

Daarnaast heeft een factuur "informele" kanten. Dit zijn de kanten die je zelf kan invullen. Het geeft je de mogelijkheid om het klantcontactmoment te benutten. In je eigen voordeel! Ofwel, verplaats je in de klant. Hoe zou die graag de factuur ontvangen?

Zakelijk, correct en verzorgd. Waarbij een stukje klantvriendelijkheid wordt getoond. Natuurlijk moet je de vergoeding ontvangen die op de factuur staat. Je hebt er immers wat voor geleverd. Een factuur mag dan ook stellig overkomen.

Opmaak
Je kan veel doen met het (digitale) briefpapier, lettertype, kleurgebruik. Een uniforme uitstraling zorgt voor herkenning. Dat geeft verbinding en vertrouwen.
De omschrijving van de goederen en diensten die zijn geleverd moet heel duidelijk zijn.

Geef kort en krachtig aan wat je hebt gedaan voor de klant. Niet minder belangrijk: Zorg ervoor dat de klant de omschrijving zodanig herkend als de bewezen dienst! Vermijdt het gebruik van vaktaal!

Ben je actief op sociale media? Dan kan het toevoegen van de sociale media iconen aan het template een leuke aanvulling zijn.

Betalingsinstructie
Maak het eenvoudig, geef de stappen aan naar betaling. Haal de drempel weg om te wachten met de betaling, omdat het niet in één oogopslag duidelijk is te zien hoe de factuur betaald dient te worden. Is dat herkenbaar? Denk aan de facturen die je zelf ontvangt. Die wil je toch ook snel kunnen inboeken en goedkeuren?

Met factureren zijn Quick Wins te behalen. Loop je factuur eens na op de inhoud, opmaak, omschrijving en de betalingsinstructie. Factureer jij sociaal?

Een factuur wordt niet met blijdschap ontvangen. Dat is wel bekend.