Menu

Druk druk druk, dat zijn we allemaal. Elke dag weer. En dan ook nog sociale media erbij doen? 

Als ondernemer staat je dagelijkse business op nummer 1. Daar start je de dag mee op en daar sluit je de dag mee af. Vroeger ging dat prima, maar tegenwoordig moeten we veel meer om onze business zichtbaar te maken. 

Alleen elke dag de winkel open doen levert geen omzet op. Helemaal niet op lange termijn. De klant wil beleving, wil toegevoegde waarde, wil net dat beetje meer. Dan blijven ze bij je en zijn ze je trouw.

Wel vraagt dat een continu investering van de ondernemer. Klantcontactmomenten dienen optimaal benut te worden. Daar is sociale media er één van. Door sociale media op de juiste manier in te zetten kan er een beleving worden gecreëerd rondom een organisatie en haar producten en diensten.

Vaak wordt gedacht dat het beheer van de sociale media veel werk is. Daarom wordt er al snel van af gezien of verschoven naar de lange termijn. Dat blijkt wel uit een onderzoek van Staples (uit 2013), wat laat zien dat meer dan de helft van de bedrijven in het MKB-segment niet weet hoe sociale media hun bedrijf kan helpen. 

Sociale media inzetten vraagt tijd en weinig budget. Een veelvoorkomende vraag die hierop aansluit is: Hoe vaak moet ik posten op mijn sociale media accounts? 

Hierover zijn de meningen verdeeld. Wel is uit onderzoek gebleken dat pagina`s die vaker posten, actievere volgers hebben. Met actievere volgers krijgen berichten ook een hoger bereik. Het is te zien als een sneeuwbaleffect.

Hoewel regelmatig posten dus belangrijk is, is het niet belangrijker dan de kwaliteit van je berichten. Je krijgt bij het vaak berichten plaatsen zonder relevantie al snel de stempel "spammer" en dat wil je absoluut niet.

Kortom, plaats regelmatig een update op je sociale media accounts. Iedere dag of om de dag is een mooie frequentie. Zorg er wel voor dat het bericht waarde toevoegt voor de ontvangers. Post gerust een dag niet als je ook niks relevants hebt. Dat is beter dan een bericht te plaatsen die er totaal niet toe doet. Experimenteer vooral met verschillende soorten content en beeld en kijk wat je doelgroep aanspreekt. Gebruik niet alleen je eigen content, maar deel ook inspirerende content uit de branche. Wat zijn de ontwikkelingen? Wat zijn de innovaties? Maak het vooral vermakelijk!

Tenslotte; lees vooral ook deze 4 tijdbeparende tips voor het beheren van je sociale media!

Deze blog is ook gepubliceerd op DeOndernemer.nl.

Druk druk druk, dat zijn we allemaal. Elke dag weer. En dan ook nog sociale media erbij doen?