Menu

Na het aanmaken van een LinkedIn account en eventuele bedrijfspagina, wil je meer.. maar wat zijn de vervolgstappen? Hierbij een viertal!

• Meld je aan voor interessante groepen! In de zoekbalk van LinkedIn kan je zoeken op een relevante term bijvoorbeeld, “MVO”. Aan de linkerkant selecteer je dat je binnen groepen wilt zoeken. Vervolgens krijg je een lijst met groepen die aan je zoekcriteria voldoen. “Join” de groepen die je interessant lijken en kijk rond tussen de content die er geplaatst wordt. Na het aanmelden van een groep kan het zijn dat je even moet wachten op goedkeuring. Hier ontvang je een melding van. Daarna kan je in de groep deelnemen aan discussies en discussies plaatsen. Je kan daarin een zogeheten “expertrol” aannemen en zo laten zien waar je goed in bent. Let daarbij op dat je niet (te) commercieel wordt! Mensen verder helpen staat centraal.

• Ga relevante bedrijven volgen, zo krijg je van hen updates door, waar je wellicht op in kan springen met jouw business!

• Zoek op personen die je kent. Op de homepage (na inloggen) staat aan de rechterkant een blok met de tekst: “Mensen die je misschien kent”. Loop daar eens doorheen, grote kans dat er interessante connecties tussen zitten.

• Aan de rechterkant, in het midden, staat een blok met de tekst: “Wie hebben er op je profiel gekeken”. Bekijk dit regelmatig. Mocht er een mooi contact bij staan, schroom dan niet deze persoon een bericht te sturen, met bijv. de tekst: “Ik zie dat u op mijn LinkedIn profiel hebt gekeken, kan ik u wellicht van dienst zijn?".

LinkedIn is een interessant medium welke volledig zakelijk is ingestoken. Er zijn veel mogelijkheden om online je netwerk uit te bouwen. Toch blijft de toegevoegde waarde het grootst als je een persoon ook in het echt hebt ontmoet. Stuur daarom vooral na elke persoonlijke ontmoeting degene een uitnodiging om een connectie te maken op LinkedIn. Door dat consequent te doen, bouw je verder aan je netwerk en ook al doe je niet direct zaken met het contact, in de toekomst kan je deze zomaar weer ontmoeten..

TIP: heb je op je LinkedIn profiel ook je woonplaats ingevuld? Dit is mogelijk sinds november 2014. Voorheen kon je alleen een regio toevoegen aan je profiel. Zie hier hoe te werk te gaan!

Na het aanmaken van een LinkedIn account en eventuele bedrijfspagina, wil je meer.. maar wat zijn de vervolgstappen?