Menu

Je hebt een Twitteraccount en zet daar tweets op. Dan wil je ook graag dat de tweets gelezen worden! Hiervoor heb je Twittervolgers nodig. Liefst niet een paar, maar een heleboel. Des te groter is het bereik van je tweets.

Hoe bouw je nou je volgers op? In deze blog een aantal tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

1. Ga via de Twitter zoekbalk op zoek naar bekende personen en bedrijven. Simpelweg door hun naam in te toetsen en op enter te drukken. Vervolgens komt Twitter met suggesties. Van de personen en bedrijven die je kent klik je de volg button aan. Zij krijgen er een melding van dat jij hen bent gaan volgen. Hierdoor zullen ze gaan kijken wie je bent en als ze jou kennen of interessant vinden, volgen ze terug.

2. Kijk tussen de "wie te volgen" suggesties die Twitter je geeft. Blader er doorheen via de knoppen "vernieuwen" of "meer suggesties".

3. Wie zijn de volgers van de Twitteraccounts van concurrenten of relevante partijen? Richt je je bijvoorbeeld op ZZP`ers of op het MKB? Kijk dan naar het account van de KvK of van de ondernemer. De mensen die dit account volgen zijn voor jou een interessante doelgroep!

4. Denk aan regionale media en partijen. Stel, je hebt een winkel en je wilt bekendheid voor je winkel. De mensen die rondom je winkel wonen wil je graag bereiken. Dan ga je na waar deze mensen actief zijn en waar hun interesse ligt. Meestal volgen mensen het account van hun gemeente of van de lokale krant. Zoek deze Twitteraccounts op en kijk tussen de volgers. De mensen die voor jou interessant zijn klik je aan en wellicht volgen ze terug.

5. Voeg je Twitteraccount toe aan je website, je visitekaartje, je folder, je LinkedIn, je e-mailhandtekening. Zo weten mensen dat je ook op Twitter actief bent!

Door met de bovenstaande tips aan de slag te gaan, kan je eenvoudig je aantal volgers laten groeien. Des te leuker wordt het om tweets te plaatsen. De interactie zal gaan toenemen en volgers gaan voor je RT-en. Vraag ze vooral ook wat ze willen weten & horen! Samen maak je de content. Zo ontstaat er een eigen community met fans voor je business!

Je hebt een Twitteraccount en zet daar tweets op. Dan wil je ook graag dat die gelezen worden!