Menu

Iedereen heeft er wel eens over gelezen of gehoord: Een Facebook account is gehackt. Daarna zijn vaak al snel de nare gevolgen merkbaar. Berichten op Facebook die je niet zelf geplaatst hebt en je “vrienden” ontvangen een link waar ze beter niet op kunnen klikken.

Als je daarnaast echt pech hebt wordt vervolgens ook nog je e-mail account gehackt en ben je nog verder van huis.

Het belangrijkste wat je uit bovenstaande situatie kan leren is dat je ervoor moet zorgen dat je voor al je Sociale Media accounts verschillende wachtwoorden hebt.
Wordt een account gehackt, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over je andere accounts.

Daarnaast is het van groot belang dat je je wachtwoorden geheim houdt. Deel deze niet met anderen. Klik ook niet zomaar op een link waarvan je niet weet wat het doel is!

Mocht je account toch gehackt zijn, verander dan zo snel mogelijk het wachtwoord van je account en bekijk je verzonden berichten. Je hebt dan nog de mogelijkheid om mensen op de hoogte te stellen van hetgeen er is gebeurt.

Daarnaast heb je bij bepaalde diensten de mogelijkheid om via een geheime vraag een wachtwoord te resetten. Bekijk goed of de vragen die je hiervoor hebt gebruikt niet te veel voor de hand liggen, zodat ze door derden zijn te raden.
Dit is zeker van belang voor e-mail accounts, want als je e-mail account wordt gehackt, wordt het wel erg makkelijk voor de hacker om ook je andere accounts te hacken door middel van een wachtwoord reset.

Iedereen heeft er wel eens over gelezen of gehoord: Een Facebook account is gehackt.