Menu

Er is op dit moment veel ophef over het privacybeleid van Facebook. Zo kan je profielfoto getoond worden in advertenties. Als je dit niet wilt, is dit een kwestie van je privacyinstellingen goed zetten. Dit doe je als volgt:

1. Log in op Facebook

2. Klik op het pijltje rechtsbovenaan en kies voor instellingen 

3. Kies nu links voor het kopje: Advertenties

4. Klik achter externe sites op: Bewerken 

5. Kies nu in het drop-down menu voor: Niemand en sla je wijzigingen op

  6. Kies ook voor bewerken achter Advertenties en vrienden. Kies hier in het drop-down menu ook voor: Niemand en sla je wijzigingen op

7. Vervolgens gaan we naar de onderste tekst achter: Advertenties gebaseerd op je gebruik van websites of apps buiten Facebook, klik hier in de tekst op de hyperlink: European Digital Advertising Alliance. Je kiest vervolgens voor: Netherlands en komt uit op een Nederlandse pagina, waar je je gehele online advertentievoorkeuren kan aangeven. Kies voor het vierkantje: Jouw instellingen. Je komt nu op een lijst met bedrijven terecht die online adverteren en graag jouw gegevens daarbij gebruiken. Om dit tegen te gaan, kan je helemaal onderaan deze pagina alle bedrijven uitzetten. Klik daarvoor op de rode button. Nu gaat de site aan de slag en dit kan enkele minuten duren. Het eindresultaat is een lijst van bedrijven die op uit staan.

8. Je hebt nu alles zo ingesteld dat je jezelf niet online terug gaat zien in advertenties!

Note: Als je ervoor kiest om de advertising uit te zetten betekent dat niet dat je geen advertenties meer te zien krijgt op het internet. Het zorgt er alleen voor dat de online advertenties die je ziet niet aangepast zijn aan je vermoedelijke interesses of voorkeuren op de webbrowser die je gebruikt. Het uitzetten is niet van invloed op andere diensten die dezelfde technologie gebruiken, cookies genaamd, zoals e-mail of het onthouden van je boodschappenlijstje bij je favoriete webshop. Websites die je bezoekt kunnen nog steeds informatie verzamelen voor andere doeleinden.

Er is op dit moment veel ophef over het privacybeleid van Facebook.