Menu

Je loopt tegen een vraagstuk aan en zoekt daar een antwoord op. Stel je vraag online aan je netwerk! Dat werk echt.

Online heb je via je sociale media accounts een netwerk opgebouwd. Dit met mensen met verschillende kennis, vaardigheden en capaciteiten. Wanneer je rondloopt met een vraag zou je online weleens snel een antwoord kunnen krijgen. Dit door je vraag op de sociale media te stellen. Hieronder de mogelijkheden per platform.

Twitter
Zet je vraag in een tweet met hashtag (#) dtv en/of durftevragen. Dit is een veelgebruikte en bekende hashtag op Twitter. Twitterraars weten direct dat je een vraag stelt, waar je een antwoord op zoekt. Het werkt, probeer het maar!

LinkedIn
Door een vraag te posten in je LinkedIn tijdlijn kan elke connectie die je hebt op LinkedIn, op de vraag reageren. Je stelt de vraag - als het ware - aan iedereen.
Je kan je vraag ook posten in een groep, waarbij je al meer gaat kijken naar wat voor soort mensen het antwoord zullen weten op je vraag.

Facebook
Voor Facebook geldt dat je een vraag kan stellen in de groepen waaraan je deelneemt. Voordeel is dat je vooraf na kan gaan wie waarschijnlijk een antwoord weet op je vraag.

Je kunt als volgt een vraag stellen in je groep:

1. Klik boven aan de pagina op de knop Vraag stellen.
2. Voer je vraag in. Klik op Een optie toevoegen om antwoorden in te voeren waaruit groepsleden kunnen kiezen.
3. Klik op Plaatsen om de vraag met de groep te delen.

Vergeet niet dat alleen groepsleden vragen kunnen beantwoorden.

Google Plus
Ook Google Plus is zeer geschikt voor het stellen van een vraag. Hier zijn diverse mogelijkheden voor in het updateveld. Je kan de vraag direct plaatsen of deze uitzetten via een Poll.

Sowieso geeft een Poll een mooie mogelijkheid om achter een antwoord te komen. Een Poll kan je integreren op alle sociale media netwerken. Hiervoor biedt Polldaddy een gratis tool.

Benut je opgebouwde online netwerken! Kijk vooral ook of je een antwoord kan geven op de vragen van anderen. Je helpt mensen verder en toont je expertise. 

Je loopt tegen een vraagstuk aan en zoekt daar een antwoord op. Stel je vraag online aan je netwerk! Dat werk echt.