Menu

Het beheren van je sociale media accounts is niet zo makkelijk als het lijkt. Er komt behoorlijk wat werk bij kijken, je moet het in je ritme krijgen en ook nog regelmatig een bericht plaatsen.

Verder wil je natuurlijk ook dat je berichten een aardig bereik hebben, dus je werkt tussendoor aan de opbouw van je doelgroep op de sociale media accounts.

Dat is best veel en vraagt de nodige kennis en vaardigheden. Natuurlijk kan SocialSanne daarin persoonlijk ondersteunen, maar graag geef ik ook de onderstaande tijdbesparende tips mee. Deze zijn direct toepasbaar en schelen je zeker tijd.

1. Gebruik een dashboard
Om sociale media accounts overzichtelijk te kunnen beheren is een dashboard een uitkomst. Hootsuite is bijvoorbeeld een goede tool die tot vijf accounts gratis te gebruiken is.

Met een dashboard kan je berichten inplannen voor een periode voorruit, zodat je zeker weet dat er berichten worden geplaatst. Ook ontzettend handig tijdens vakanties en drukke periodes!

2. Leer jezelf een ritme aan
Je hoeft niet ieder moment op de sociale media accounts te kijken. Beperkt dit tot begin van de dag, de middagpauze en het einde van de dag / de avond. Zo bouw je voor jezelf een ritme in en beperkt je je tijdsinvestering.

Des te makkelijk wordt het beheren van de sociale media. Het komt zo vanzelf in je routine terecht.

3. Maak een planning voorruit
Je kent het wel, soms heb je van die creatieve momenten. Dan weet je allerlei leuke berichten en acties te bedenken. Pak zo`n moment! Werk met een zogeheten contentkalender.

Houdt rekening met feestdagen, denk aan Sinterklaas en Kerst. Kan je hier op inspringen met je bedrijf, producten, diensten, medewerkers een evenement?

Door hierin met een kalender te werken weet je wat eraan komt en kan je je content verdelen over een langere periode. Zo heb je in de "saaie" weken ook berichten op je sociale media.

4. Vraag je fans!
Op je sociale media accounts bouw je een community op: een groep met mensen die jouw bedrijf interessant vindt. Zij zijn benieuwd naar de producten, diensten, de mensen die er werken. En wat nog meer?

Juist! Vraag het je doelgroep. Wat willen zij zien op de sociale media? Waar zitten zij op te wachten? Vraag het ze via een bericht of maak gebruik van een poll.
Polldaddy kent een goede gratis poll die je snel kan opzetten en kan integreren in je sociale media.

Na het aanmaken van één of meerdere sociale media accounts, gaat het echt beginnen.