Menu

Pinterest is een digitaal prikbord. Een gebruiker kan afbeeldingen pinnen en vervolgens op één van de zelf aangemaakte moodboards plaatsen. Dit door een afbeelding te pinnen (letterlijk: te spelden). Pinterest is vooral in trek bij vrouwen – dit zijn ongeveer 80% van de gebruikers!

Het sociale aspect van Pinterest is dat de moodboards - in principe - openbaar zijn. Zij kunnen dus bekeken worden door andere gebruikers. Zij kunnen dan ook een repin uitvoeren. Hiermee plaatsen zij de items die van andere gebruikers op hun eigen moodboard.

Pinterest is een kleurrijke verzameling met beelden waar je inspiratie op kan doen. Voor bedrijven kan Pinterest ingezet worden om een beleving te creëren van bijvoorbeeld een nieuw product of van het assortiment. Denk aan Wehkamp. http://www.pinterest.com/wehkampnl/

Maak een account aan en kijk rond op Pinterest om zo de mogelijkheden te ervaren! https://www.pinterest.com/ Het is sowieso een leuke website om rond te kijken en inspiratie op te doen.

Pinterest is een digitaal prikbord. Een gebruiker kan afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de zelf aangemaakte moodboards plaatsen.