Menu

Als je een nieuwe Facebookpagina aanmaakt, krijg je de keuze uit 6 verschillende type pagina`s. Het is belangrijk om direct de juiste keuze te maken. Dit omdat ieder type andere mogelijkheden met zich meebrengt. In deze blog worden de verschillen tussen de type pagina`s beschreven, daarna weet je welke type pagina voor jouw doel het meest geschikt is.

Lokaal bedrijf of lokale plaats
Als je een lokaal bedrijf bent, staat deze op één locatie, waar mensen fysiek naartoe gaan. Bijvoorbeeld een kledingzaak, een restaurant of bioscoop.

Specifieke mogelijkheden voor een dergelijke pagina zijn het aangeven van de openingstijden, parkeermogelijkheden en inchecken op Facebook Places, aangezien je bedrijf een fysieke locatie heeft.

Bedrijf, organisatie of instelling
Als je bedrijf geen klanten ontvangt in een fysieke locatie, of als je bedrijf meerdere locaties heeft, kies je voor een organisatiepagina. Denk aan een accountantskantoor, bank of webshop.

Merk of product
Met dit type Facebookpagina kan je het merk of product promoten dat in webshops of winkels wordt verkocht. Denk aan Adidas en Apple.

Artiest, band of bekend persoon
Dit type gebruik je als je de pagina aanmaakt voor jezelf of de artiest, band of bekende persoon die je vertegenwoordigt. Wanneer je een pagina wil aanmaken voor een bekend persoon omdat je er fan van bent, kun je beter een community-pagina aanmaken.

Amusement
Deze pagina kan je goed gebruiken voor een amusementsproduct of -project, denk aan een radioprogramma, een boek of nieuwe film.

Goed doel of community
Op een communitypagina kan men zich aanmelden als lid. Iedereen die lid is kan gegevens wijzigen van de pagina, dus gebruik dit type niet als je een pagina van je eigen bedrijf wil maken. Een communitypagina kan als fanpagina of hobby pagina ingezet worden. Denk aan een bepaald hondenras of het opstarten van een weggeefhoek.

Note: Non-profitorganisaties die een pagina willen aanmaken kunnen beter kiezen voor het type “bedrijf, organisatie of instelling”.

Succes met het maken van de juiste keuze voor de Facebook pagina. Mocht je er niet uitkomen, schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Als je een nieuwe Facebookpagina aanmaakt, krijg je de keuze uit 6 verschillende type pagina`s.